Yargı ve siyaset
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun anlattıkları, yargı bağımsızlığının yerlerde süründüğünü bilenler için bile ‘bu kadarı da olmaz’ dedirtecek nitelikteydi. Halbuki ‘bu kadarı da olmuş.’
Soyut ifadeler değildi. Olgulardan ve belgelerden bahsediyor, “olmayan rapor savcı iddianamesine girdi” diyordu.
Bizde bir iddianame sorunu vardır. Osman Kavala’yı mahkûm ettirmek için Arap Baharı’nı Sorus’un yaptırdığı gibi akla ziyan bir bilgisizlik iddianamede yer almamış mıydı?
Böyle iddianamelere eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de isyan etmişti:
“Savcının görevi işlenmiş bir suça suçlu bulmak değil, işlenmiş bir suçun failini ortaya çıkarmak, efsane ve anlatılanların değil maddi gerçekliğin ve hakikatin peşinden koşmaktır.” (4 Şubat 2020)
BİLİRKİŞİNİN ÖNEMİ
Şimdi, muhalefeti “silkelemek” için iddianameler yazma dönemindeyiz anlaşılan.
Kartalkaya soruşturmasında da örneğini gördük. Siyaseten hoşa gitmeyen bilirkişi raporu işleme konulmuyor, hoşa giden rapor yoksa varmış gibi iddianameye yazılıyor. Uygun görülen bilirkişi ise hemen her soruşturmada arz-ı endam edebiliyor.
İmamoğlu’nun, çeşitli soruşturmalardaki bilirkişiler hakkında anlattıkları, yargıdaki siyasallaşmanın ne boyutlara ulaştığını gösterir.
Halbuki bilirkişinin tarafsız ve teknik donanımca gerçekten uzman olması, hâkimin tarafsızlığı kadar önemlidir. Hatta bazan daha da önemli…
Bilirkişilik kurumu böylesine önemli olduğu için, 2004 yılında çıkarılan Türk Ceza Kanunu’nda, bilirkişinin bağımsız ve tarafsız olması yargıçla ve tanıkların dürüstlüğüyle eş değerde ele alınmış, “emir ve talimat” verilmesi aynı derecede suç sayılmıştı.
Fakat, daha önce de yazdım, bu iktidar, 18 Haziran 2014 tarihinde çıkardığı kanunla, soruşturma aşamasında hakimlere, savcılara, bilirkişilere “emir ve talimat” vermeyi suç olmaktan çıkarmıştır. Bu bir niyet beyanıydı, on yıldır da uygulanmaktadır.
YARGIYI ETKİLEME YOLLARI
Efendim, savcı ve hakimler de “emir ve talimat”a uymasın, vicdanlarıyla hareket etsin!.. Doğrusu budur ama, laf dinlediğin zaman terfi etmek, laf dinlemediğin zaman sürgün edilmek mümkün! Sami Selçuk hocamızın defalarca yazdığı gibi yargı mensuplarını “kahramanlığa zorlayan” bir sistem adil olamaz.
Hatırlayacaksınız, birinci sınıf hâkim ve 13 yıldır İstanbul’da Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan bilge yargıç Nimet Demir, Kaşıkçı dosyasının Suud’a verilmesine “muhalefet şerhi” yazdığı için Maraş’a sürülmüş, o da istifa etmişti.
Sadece baskı/ödüllendirme mekanizması değil. Bir de “bizden” mekanizması var, adaleti çiğneyen.
Değerli anayasa hukukçusu Prof. Kemal Gözler, bu iktidarın üç defa kanun, bir defa da KHK düzenlemesiyle yüksek yargıda hakim ve savcı kadrolarını nasıl değiştirdiğini ayrıntılı olarak yazdı. (Türk Anayasa Hukuku, 4. Baskı, s. 1185-1189)
Adalet Bakanı Tunç’un referans yaptığı Venedik Komisyonu, CB sisteminde, HSK’ya partili cumhurbaşkanının ve onun Meclis grubunun hakim olduğuna dikkat çekerek HSK’nın bağımlı olduğunu defalarca belirtti. (Son Mütalaa tarihi, 6-7 Aralık 2024)
Hâkim ve savcı alımlarında “mülakat”ın nasıl işlediği de cümlece malumdur.
Türkiye’de yargı sorunu ne kadar dallı budaklı ve derindir, görüyorsunuz.
KUVVETLER AYRILIĞI
Bu yargı muhalif belediyeler üzerine yürüdüğü zaman, hemen akıllara siyasi “silkeleme” geliyorsa bunun sebebi; hem yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının vahim ölçülerde aşındırılmış olmasıdır, hem İmamoğlu’nun anlattığı olay ve belgelerde görüldüğü gibi siyasi tavrın açıkça belli olmasıdır.
Ümit Özdağ’ın tutuklanması böyle olduğu gibi, zaten siyasi bir kararla “darbeye teşebbüs” suçu sayılmış olan Gezi olayları için on iki yıl sonra yeniden soruşturma açılması da böyledir.
Tarihimizde vahim hukuk cinayetleri vardır. Fakat Yargıtay’ın bir dairesinin Anayasa Mahkemesi’ni “teröristlerle aynı çizgide” diye suçlaması ve bunun iktidarca ödüllendirilmesi hiç görülmemişti.
Montesquieu 277 yıl önce yazmıştı:
“Şu üç kuvvet, aynı kişinin, yahut aynı önde gelenlerin, veya asillerden veya halktan oluşan aynı kurumun elinde olursa her şey mahvolur. Yasama, yürütme, yargı." (Kanunların Ruhu, İş Bankası Yay. s. 199)
![Yıldıray Oğur](https://cdn.karar.com/author/68_s.jpg)
![Mustafa Karaalioğlu](https://cdn.karar.com/author/1_s.jpg)
![Mehmet Ocaktan](https://cdn.karar.com/author/2_s.jpg)
![Yusuf Ziya Cömert](https://cdn.karar.com/author/3_s.jpg)
![İbrahim Kahveci](https://cdn.karar.com/author/20_s.jpg)
![Alaattin Karaca](https://cdn.karar.com/author/16_s.jpg)
![Raşit Yıldırım](https://cdn.karar.com/author/266_s.jpg)
![Gökhan Aktürk](https://cdn.karar.com/author/88_s.jpg)
![Gamze Demirel](https://cdn.karar.com/author/301_s.jpg)
![Semra Alkan](https://cdn.karar.com/author/94_s.jpg)
![Gülşen Yeşilyurt](https://cdn.karar.com/author/302_s.jpg)
![Taha Akyol](https://cdn.karar.com/author/86_s.jpg)
![Ahmet Taşgetiren](https://cdn.karar.com/author/83_s.jpg)
![Fehmi Koru](https://cdn.karar.com/author/333_s.jpg)
![İskender Öksüz](https://cdn.karar.com/author/95_s.jpg)
Anladım, biz hukukta 277 yıl gerideyiz. Ankaradan Bursa’ya tarifeli THY ile uçarken yolcular arasında Abdülhamit gül ve korumalarını görünce büyük saygı duymuştum. Çünkü başka bakanlar gibi davranmamıştı. Bunu dostlarıma hep anlatırım.
Yanıtla (0) (0)Adalet ile ilgili Yazıyorsun yazıyorsun da kime tesir ediyor yazdıkların sanki . Dediğin üç şey zaten bir elde. Bunu bilmeyen mi var
Yanıtla (9) (13)İnsanlar arasında öğrenenler de var. Ayrıca yazmamak susmak olur.
Yanıtla (25) (0)Yazmasın demedim ki.Bu dönem o dönem değil.tarafını belli edip izle bekle dönemi .yapacak birşey yok.milli irade yani çoğunluğu böyle gitsin istiyor
Yanıtla (0) (2)Maide suresi 8.ayeti bilip hala böyle davrananların vay haline. Allah'a inananlar makam, mevki ve dünya nimetleri için bu kadar adaletsizlik yapamaz ve yapmamalı.
Yanıtla (2) (1)Maide süresi 8. ayet:
Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah'a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır
Ülke de adaletin zerresi kalmadı gelecek nesiller bu vahameti görsünde dini kendi çıkarları içim kullanarak siyaset yapanların bir ülkeyi nasıl bir kaosun içine soktuğunu görsün
Yanıtla (2) (0)de bir daha bunlara iktidar yüzü göstermesin.
Yapmayın hocam ilk on yıl diye sizler açtınız bu yolları.
Yanıtla (1) (0)Taha Ağabey; Montesquieu 277 yıl önce bizim ülkemizin durumunu ne güzel özetlemiş!. Maalesef her şey mahvolmuş vaziyette!. Ekonomi, hukuk ve yargı, siyaset, sağlık, eğitim.. Böyle bir tablodan rahatsız (!) olmayıp, işleri tıkırında olanlar da var; siyasi iktidarın "servet transferi" ile yarattığı yeni zengin sınıf. Onlar iktidarı ayakta tutmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi "ortadoğulu bir muz cumhuriyeti" yapma pahasına!..
Yanıtla (9) (0)Enseyi karatmayin hemen. Ekonomimiz iyiye gidiyor diyor bir Prof. Bugünkü Karar`da U. Saran imzali makalede son yıllarda olumlu bir gelişme sürecine giren ekonomimiz derken o kadar kendinden emin ki, ben inanamadim. Birde siz okuyun isterseniz.
Yanıtla (6) (0)Montesquieu, hükümetlerin yapısının coğrafi, iklimsel ve ekonomik şartlarla yakından ilişkili olduğunu düşünmüştür. Hükümet biçimlerini üç temel grupta ele almıştır:
Yanıtla (2) (0)• Cumhuriyet: Halk egemenliğine dayanır.
• Monarşi: Tek bir hükümdar tarafından yönetilir, ancak yasalarla sınırlıdır.
• Despotizm: Tek bir kişi sınırsız güç kullanır.
15 yasinda bir cocuk yaşıtını bıçaklamış,, İstanbul kadıköy bit pazarında ,,,DEHŞET BİR DURUM..!..yaralı cocuk İnşaallah iyileşir..!....Beyler sapkaları önümüze koyup ciddi düşünelim...Sokak.vb yerlerde güven ve huzur içinde olursak sonrası şikayetler azalır....
Yanıtla (1) (0)O üç kuvvet resmi ve fiili olarak hep bir tek adamın ya da ordunun elinde öldü .beterin beteri günlerle beter günler farkı oldu.demokrasi insan hakları her türlü özgürlük hukukun üstünlüğü hiç olmadı.muhalefete bakınca savunduklari ideolojiye bagliliklari ile olacak gibi umut da vermiyorlar.siz yaparken iyiydi sıra bizde ilkel mantığı ile intikam rüyaları görüyorlar yani bugun dün olduğu gibi yarın da devam edecek.
Yanıtla (6) (45)O zaman da yapanları alkışlayanlar vardı şimdi de var. Demek ki sorun bizde.
Yanıtla (9) (0)Bu arkadaşın yorumu neden bu kadar olumsuz tepki almış anlamadım. Arkadaş haklı, nasıl şimdi tek adam olarak Erdoğan yönetiyorsa ve kuvvetler ayrılığı yoksa Atatürk zamanında da yoktu. Bu yanlış mı yani. Ölümüne Reisçiler gibi ölüme Atatürkçüler var. İkisi de birbirinin layığı.
Yanıtla (7) (27)Mukayesen yanlış.
Yanıtla (13) (4)Memleketi kurtaranla batıranı bir tutan zihniyetten ne beklenir ki!
Yanıtla (17) (2)Söylediğinizi itirazımız yok!Fakat gidilen yol ve amaç farklı...
Yanıtla (4) (0)Haklısınız Atatürk kuvvetler ayrılığı tıkır tıkır işleyen Osmanlı'yı yıkıp kendi otoriter devletini kurdu.
Yanıtla (7) (9)1930 ile 2025 in karsilastirilmasi yanlis . 1933 lerde Avrupa da demikratik devlet yoktu simdi de Belarus haric Avruoa da butun devleler demokrasiyle yönetiliyor
Yanıtla (11) (0)O arkadaş ta, siz de bugünü aklamak için geçmişi kullanıyorsunuz onun için olumsuz oy alıyor. Geçmiş tarihselleşmiştir, birileri savunur diğeri eleştirir, yy öncesi için bunlar yerini buldu artık. Bugün yaşanan siyasallığı eleştiriyoruz.
Yanıtla (3) (0)Ne mukayesesi, keşke mukayese yapabilseler.
Yanıtla (2) (0)Doğru soylemek güzeldir. Lakin üsluba dikkat etmek lazım kısaca dün dünde kaldı bugüne bakmak lazım bugünkü adaletsizlik dünde vardı bugünde var. Adaletin temeli kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma.Empati kur. Vicdanini kullan
Yanıtla (3) (0)Hiç bir suçu yokken feto iftirasiyle işinden edilen 8 yıldır özel sektörde bile iş bulamayan garipler içinde allah rızası için bir adalet arayın
Yanıtla (14) (1)Kim kaybetti ki adaleti?
Yanıtla (1) (1)Kıymetli hocam soylediklerine katılmamak mumkun degil.Hele konu adaletse önemi daha büyük.Allah elinize ve yüreğinize saglik versin.Insanca yaşamayı ve insanligi unutmaya basladigimiz gunumuzde sizin gibi toplumu aydınlatmaya çalışanlara cok ihtiyacimiz var...
Yanıtla (3) (0)Sayın Akyol, araştırmacı kimliğinizle bilgi ve tecrübeniz konusunda kimsenin bir itirazı yok!
Yanıtla (8) (0)Ancak bazen günün atmosferi ağır bastığında hem İsa hem de Musa’ya yaranma çabası bir çok doğruları da etkisiz kılıyor!
Abdülhamit Gül’den örnek vermeniz ne kadar gerçekçi olabiliyor?! Unutmayın yargısız infazlar, KHK’lar, sayın Gül’ün bakanlığı zamanında oldu!
Anayasa kuvvetler ayrılığını ( 65 yaşındayım) savunmayan parti duymadım. İş fiile gelince anayasanın dışına çıkmada AKP nin eline kimse su dökemez. Nazardan saklasın. Erdoğan’ın söylemlerine bakın kendisinin yaptıkları ve yapmak istediklerimi başkaları yapmış gibi aktara biliyor. Bu tarihimizde bir ilktir. İyi ki toplumumuz bunlara uymuyor yaksa mazallah Suriye’yi arar oluruz. Toplum yöneticilerini bilinç olarak aşmış bir hal var. İnsanlar daha ne kadar dayanır? Meçhul! Etki ajanı olduk....
Yanıtla (10) (0)80'li yıllar, İşhanı sahibi yüksek bir bedelle bir holdinge kiralayacak. Bizleri de çıkartmak istiyor. Dava açtı düşük kira ile oturuyorlar. Bir hakim bir de Hürriyet gazetesinin hukuk köşesinde Tamer heper isimli bir avukat bilirkişi olarak geldi. Daireyi geziyorlar incelediler çekti gittiler, kaloriferi olmayan binaya kaloriferli diye yazmışlar. Ağır bir şekilde itiraz ettim. Hakkımda bilirkişi heyetine hakaret davası açtılar. Yüklü bir tazminat ödeyerek kurtulduk.
Yanıtla (27) (1)Bilirkişilik hizmeti karşılığında para kazanılıyor bu doğal ve gerekli.Önemli hizmet veriyorlar.Keşke daha çok kazansalar..
Yanıtla (0) (2)HMK Md. 285 /286 /287 bilirkişilerin sorumluğu konusu sürecini cevaplamış.
Bilirkişinin gerçeğe aykırı olarak rapor düzenlemesi sebebiyle, devlet aleyhine zaman aşımı süresi içinde dava açılabilir..Devlet de bilirkişiye rucu eder.
Ancak bilirkişi, raporun düzenlenmesinde kast veya ağır ihmalinin bulunmadığını ispat ederse söz konusu sorumluluktan kurtulur.
Davanın açılabilmesi için bilirkişinin sadece gerçeğe aykırı raporu düzenlemesi yetmez, raporun mahkemede hüküm kurulurken esas alınması ve ilgili kişinin o hükümden dolayı zarar görmüş olması gerekir.
Yanıtla (2) (0)Bilirkişilik olması gerektiği gibi,titizlikle korunan kıymetli kurum.
Demem o ki:
Bilirkişiler uzmanlık alanlarına göre eğitimden geçirilerek sorumlulukları karşılığında ciddi yaptırımları olan Devlet lisanslı meslek statüsü almalı.
Einstein bilirkişi olsa yapabileceğini sanmıyorum..
Bilirkişi hakkında savcılığa Adalet Bakanlığı'na suçduyurusunda bulundum. Bir daha bunun mahkemelerde bilirkişilik yapmamasını talep ettim. Şekerbank'la davalıyız hakim, Ben bankanın avukatı bankaya inceleme yapmaya gidiyoruz. Seçim dönemi banka avukatı adalet bakanı olmuş. Bizim hakim gevşedi, sayın Bakanım sayın Bakanım, doğru dürüst inceleme yapmıyor. Itiraz ettik ama davayı kaybettik...
Yanıtla (8) (0)Sayılı fırtınalar;Osmanlı son dönemi Sultanahmet'e adı deliye çıkmış, Mert Cesur yürekli bir hakim atanır.Davalarda şahitler hep aynı kişiler. Yaralamada hırsızlıkta bunları uyarır bir daha sizi mahkemelerimde görmeyim. Ne yapalım Hakim Bey şahit olmayalım mı? gördüklerimize şehadet etmeyelim mi?Araştırır yalancı şahitlerin toplandıkları bir kahve vardır.Yalancı şahitliğinde rayiç bedeli vardır. Kalın bir sopayla kahveye dalar önüne geleni yere serer. Mahkemesinde kimse yalancı şahitlik edemez.
Yanıtla (7) (0)KHK ile düzenleme yapıldı diye KHK li okumuş (%98'i) üniversite mezunu insan bu ülkenin insanı değil mi AİHM AYM kararlarına rağmen neden ötekiler?. Daha fazla tazminat mı ödesin ülkemiz AİHM kararlarından dolayı. Her yazıda hak hukuk yazıyor Taha Bey.
Yanıtla (2) (0)Taha bey, sizce bu noktadan Turkiye'de dönüş ihtimali var mı?
Yanıtla (11) (0)Hayatta her şey mümkündür. Atatürk ne demişti. Ümitsiz durumlar yoktur, ümitsiz insanlar vardır. Her zaman ümitkar olmamız lazım. Amaçları bizi kotkutlam ve sindirmek. Buna müsade etmeyeceğiz. Ne kadar çok kişi inanırsa o kadar kolay olur. Saygılar
Yanıtla (9) (0)Bu yazinin sonundaki Yunus Emre Vakfı ile ilgili haberlere ve hayalî işlere bakın turpun büyüğünü ve O güzel ismin kimler eliyle nasıl kirletildigini ve Dünya'da rezil olduğumuzu bir daha görün.
Yanıtla (12) (0)Bir hükûmetin “…kanunu bir olur. Köyler ve şahıslara göre ayrı ayrı kanun olmaz…” bsNursi ra.
Yanıtla (4) (0)Ülkemizde hukuka aykırı o kadar çok iş yapıldı-yapılıyor ki, bunu seslendirmesi gereken merci veya kişilerin suskunluğa bürünmesi çok daha vahim bir görüntü ortaya çıkarıyor ! Ömürlerimizin tamamı boşa gidiyor da haberimiz yok !
Yanıtla (1) (0)Türkiye de hak hukuk adalet kalmamistir.
Yanıtla (6) (0)Bir kisinin iki dudagi arasinda cikacak söze bakiyorlar.
Yukardaki, anayasayi mahkeme kararlarini tanimiyor.
Allah sonumuzu hayretsin.
●Devlet; NEDEN askerini, polisini kendi okullarında yetiştiriyor?
Yanıtla (1) (0)Cevap;
-disiplinin, pratiğin, içselleştirmenin ön planda olması
-ve devlet ideolojisini zerk etmek için...
●Devletin milletle bağını kuran/koruyan kurumlardan Adalet ve Milli Eğitim personelini NEDEN kendi okullarında yetiştirmiyor?
Cevap:
-Siyasi, etnik, inanç, sosyolojik vb. bakımlardan farklı kitlelere mensup kişiler vasıtasıyla kamu hizmetini homojenleştirmek için...
AKP iktidarının kamu hizmeti HETORIJEN değil mi
İktidardakilerin milletin başına açtıkları dertler hergün artıyor ve gittikçe şiddetleniyor. Artık oy verelim diye başımıza silah dayamaya kaldı. Milletin geleceğine ve kaderine sahip çıkması için bir an önce seçim yapılmalı. Seçimden kaçan siyasetçi suç işliyor, millete eziyet ediyor, Devleti işgal ve kuralları istismar, kaynakları yağma, hukuku katlediyor. Millet esir değil, derhal seçim.
Yanıtla (5) (0)Hukuk'un iktidarın kırbacı olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Sağolsun feraseti çok çok yüksek!!! halkımız böyle istedi.
Yanıtla (5) (1)Değerli yazar siz konunun uzmanı hukukçu gazetecisiniz,satır arasında bahsetmişsiniz kafama takıldı,bu yangın olayında turizm bakanlığı uyumuş fakat bu otelin yangına karşı rezalet durumda olduğunu kim biliyordu,otel sahibi,otel yöneticisi,itfaiye müdürü,orayı inceleyen itfaiye personeli kesin bilenler ,bir ihtimal başkan Tanju Özcan da biliyor olabilir.
Yanıtla (0) (7)Son satırlara binaen bu ülkenin kurucu iradesi yıllarca yaşama,yürütme ve yargıyı elinde tuttu,ama ülke o varken değil ,o bıraktıktan sonra ....
Ne diyim, yaradan da bahçelileri güldürsün, konuşmasını okuyunca, bi gülme aldı ki beni,
Yanıtla (6) (0)Bakın ne demiş.. " imamoğlu aday olduğunu açıklasın, belediyeden istifa etsin ."
Bakın buraya dikkat, "belediye olanaklarıyla seçimde kendine avantaj sağlamaya çalışmasın, dürüst olsun ,, mealinde.., burada beni bi gülme aldı,
"Tek adam" rejimi uygulamalariyla ülkeye çok yazı ediyor. Daha önce çok desteklediğime çok pişmanim. Büyük hayal kırıklığı yaşiyorum
Yanıtla (2) (0)Fransız büyük ihtilalinde Fréret adında biri bir gün hiçbir sebep olmadığı halde birdenbire yakalanıp Bastille zindanına atılır. Aradan günler geçtikten sonra polis amiri Azon'un huzuruna götürülmüş. Adamcağız herifin karşısına çıkar çıkmaz pek tabii olarak:
Yanıtla (2) (0)- Beni neden tevkif ettiniz? deyince polis âmiri de:
-Sen ne meraklı adammışsın, sorack başka bir şey bulamadın mı? demekle yetinmiş!...
Sayın akyol artık olup bitenleri tartışmanın zamanı çoktan geçmiştir.
Yanıtla (24) (2)Bundan sonraki konuşmanın devleti devlet yapan bu kurumların yeniden nasıl inşa edileceği nasıl kurtulur ağıdir, artık işte hukuk şöyle yargı böyle tartışmalarınin zamanı çoktan geçmiştir.
Boşuna çevreden dolaşıp nalina mihina vurmanın bir anlamı yok
Hukuk sistemindeki çürüme değişmedikçe ve üstelik sistemi çürütenlere destek sona ermedikçe bu konuların konuşulmamasını beklemek abestir. Bu ülkede olan biten hakkında hiçbir fikri olmayan milyonlar varken yazmayın demek ne oluyor. Yanlış bilinecek ki düzeltilsin. Yazıda çözüm de var, erkler ayrılığı. Belkide sorun insanların okuyup bilgi sahibi olmadan ahkam kesmesi.
Yanıtla (3) (0)Artık haberlere "Bugün nasıl bir hukuk rezaletiyle karşılaşacağız acaba?" diye bakar olduk.
Yanıtla (0) (0)Belli bir plan dahilinde uygulandığı izlenimi verecek şekilde giderek ağırlığı arttırılıp genişletilen bu hukuksuzluk ortamında yapılan bu çok önemli eleştirilerin tabii, ki olumlu blr etkisi vardır.
Yanıtla (0) (0)Stalin'in Polis şefi Beriya, ''siz yakalayıp getirin, ben ona uygun bir suç bulurum'' dermiş.
Yanıtla (2) (0)Akp ben buyum diyor.Alinganlik gostermenin manası yok.2028 kadar devam edecek.Peki CHP iktidara geldiğinde bu konular Hk nasıl bir projesi var? Anlatıyor mu? Şikayet bir yere kadar. Çözüm kısmında, bütçe, enf. vergide adalet kısmında ne yapacağını basın akademi halk ile paylasacak mi? Yaşayacağız göreceğiz
Yanıtla (0) (4)Gezi parkının ne olduğunu aklı selim herkes biliyor. Yıkıma ve iç karışıklığa öylesine teşebbüsün gereği değil 12 yıl 22 yıl sonra da olsa yapılmalı. Bilirkişiyi afişe etme zihniyetinin tarafsız adaletle aynı zeminde zikredilmesi ve eleştirilemiyor olması Taha Akyol u değil hepimizi yakıyor elbet. Bu tarafgirliği içimize sokan tek parti zihniyetinden hareket ettiğimizde geldiğimiz nokta çok iyi. İmamoğlunun anlattıkları diye başlayan cümleye ne zaman imamoğlunun hataları diye ilaveniz olacak ?
Yanıtla (0) (8)Bunlarin hepsi tamam da su Ayse Barım denilen kadin nasıl koskoca hükümeti tek başına ortadan kaldırmaya kalkıştı , yahu bizim hükümet bu kadar mı kof yoksa bu kadın bir Herkül mü ne !
Yanıtla (10) (0)Ben şaşırdım kaldım !
Bahçeli hep başkalarına tavsiyede bulunuyor. Kendisine Bir tavsiyede biz yapalım ülkeyi germe zorlama.
Yanıtla (4) (0)Bahçeli aleme had bildirip, nizam veriyor.once kendine kendi kapına bak derler adama. Kürsüden konuşuyor, kendini zorluyarak.ulkeyide zorluyor.yazik oldu türk gencligine
Yanıtla (5) (0)Yargi, falan filan onlar eskidenmis, artik yok. Peki ne var? Nass var, Hz Omer adaleti var, Diclenin kiyisindaki koyun var, vs,vs. Reyis var gam yok, o kadar...
Yanıtla (4) (0)Geçen gün biraz a haberi izleyeyim dedim, izleyince dedim acaba biz başka bir ülkede mi yaşıyorum Avrupa yerlerde Sürünüyor herkes Türkiye yi örnek almaya çalışıyor, sanki Türkiye rüyalar ülkesi
Yanıtla (1) (0)Adım Dinar Yozgatliyim. Bu yüzden dost arkadaşlar bana Yozgat Dinarı derler.
Yanıtla (1) (6)Sanki 20 yıl öncesi yargı tam işliyor iyiydide şimdi bozulmuş gibi atıp tutanlar 367 olayı yargı mensupları albay tarafından hazır olda brifing alması başbakana 28 kararlarını imzalatmak. anayasayi delmek bir kere ile birşey olmaz .kemal ilacak verilen arsaya verdiysem ben verdim. Bir sağdan bir soldan astik. Sadece birer örnek bunun gibi binlerce var.
adalet bugünün muktedirlerine de lazım olur. Adil olun adil davranın adalet ile hükmedin.
Yanıtla (10) (0)GÜNÜN SÖZÜ:
Yanıtla (78) (1)Şamil Tayyar, sosyal medyadaki AKP yanlılarının "Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız." anlayışı ile yaptıkları paylaşımları şu sözlerle eleştirdi. "Hazreti Ömer adaleti diyeceksiniz ama turist Ömer gibi yaşayacaksınız. Hazreti Ali’nin ilminden söz edeceksiniz ama Cin Ali gibi davranacaksınız. Hadi başka kapıya…"
karara: ak partililerin şamil tayyar gibi cesur ve dürüst olması sayesinde bu memleket kurtulur. yoksa organize olamayan bu muhalefet partileriyle iş çok zor. böyle bir ortsmda,bir araya gelip ortak bildiri yayınlayamayı bile düşünemiyorlar.
Yanıtla (13) (4)Suçlu bile olsa "korunmalı" diye açık açık denilmişse, bu son noktadır artık,,selam sabah bile zûl olur,ve olmalı.
Yanıtla (23) (1)Bu sözler; "suçlu olsa bile korunmalı korunacak koruyun" öyle basit meczup zır deli cümleleri değil,,muazzam korkunç bir harekat operasyon var toplum zihni idraki üzerinde,,kardeşi kardeşe dostu dosta komşuyu komşuya kırdırır,,iş oraya geldi dayandı,,bu söz böyle bu kadar kolay rahat söylenebiliniyorsa, herşey mümkün,olmaz olmaz diye hiçbirşey kalmamıştır.
Yanıtla (4) (0)O zaman; masum bile olsa delil yoksa bile suçluların yanında olduğu göründüğü için, içeri alınmalı diyede bir hakta doğar,,kimse hiçbirşey diyemez hiç hak olmaz,,bu iş artık çok zorlamaya başladı.
Yanıtla (3) (0)Bu ülkede anayasa mahkemesine( hukuka) saldıran bahçeli ve erdogandir. Varmı başka.
Yanıtla (16) (0)Bu ülke önceliklerin den ve temel sorunlarindan biri bahçeli probleminden kurtulmak olmalı. Katil apoyaip atmaktan, kardeşim sayın, beyefendiye evrildiler sebebini millete anlatmalı. Ülkemiz bahceliye beka sorunu yaşıyor. Mutlaka bahçeli sınırını haddini bilmeli. Gerçek ülkücüler sahnede olmalı.
Yanıtla (5) (0)Hukuka uymak diyince önce Erdoğan'a bahceliye bakmalı, sonra diğerlerine.
Yanıtla (13) (0)Imamoğlu Ibb.liğini unutmuṣ, ulusal siyasetin bir parçası olmuṣ.
Yanıtla (2) (89)Iṣini yapsa daha iyi, Yavaṣ,ı örnek alabilir.
Türkiye de hukuk geregini her zaman yapiyor geçte olsa ,
a.barım
Geç kalmış adalet, adalet midir?
Yanıtla (16) (1)Zaman așımı 20 yıl,
Yanıtla (0) (0)İmamoğlu'nun kendini savunması nesi kötü..Turp turp dediniz adam turbun büyüğünü çıkardı..Bir bilirkişi neden hep chp ve İmamoğlu'yle ilgili davalara verilir?Bunu akp cenah açıklamak zorundadır.
Yanıtla (29) (1)Gereğini yapar dediğin hukukla, özellikle bir ceza davasında, ve özellikle muktedirin taifesinden birisiyle en kısa zamanda yolunun kesişmesi dileğiyle...
Yanıtla (8) (1)Sayın yazar ve değerli yorumcular; ilkel, biyolojik, doğal ve animal akla sahip insani gelişmişlik evresini, zihinsel ve düşünsel olarak tamamlamayan toplumlar, hangi görüş, inanç ve ideolojiye sahip olursa olsun kendine düşman üretmeden varlığını sürdüremez. Bu toplumlar demokrasi, eşitlik, özgürlük gibi medeni kavramlardan nefret ederler. Biat, itaat ve sürü kültüründen kurtulamazlar ve bunları kutsayarak yaşamlarını sürdürürler. Doğru teşhis, doğru tedavi gerektirir.
Yanıtla (5) (2)Lukaşenko %87 oyla beşinci kez Belarus’un Cumhurbaşkanı olmuş. Muhalefet ya hapiste ya da sürgünde. Görünen o ki reis de 2028 de %80-90 oyla seçilme planları yapıyor.
Yanıtla (44) (2)Artık "demokraaasi"yi unutun arkadaşım. Şunun şuradında kaç kişi kaldı şu dünyada? Putin, Louşensko, Kim Moon ve Maduro!
Yanıtla (9) (0)Ak Parti'nin geldiği nokta tarih kitaplarına girecek muhtemelen..İlk iktidara geldiği dönemde büyük umutlarla ekonomik krizden ülkeyi çıkartıp Avrupa birliğine sokacaktı Avrupa standartlarında yaşantımız olacaktı..İlk 10 yıl boyunca iyidi sonra lades der gibi gerçek yüzleri ortaya çıktı herşey ters yüz edildi ve ülke tepetaklak aşağı gitti..bile isteye götürüldü..Hala faiz sebep enflasyon sonuç denilerek ülke ısrarla fakirlestirilmeye devam etmeleri çok manidar geliyor .Amaç ne ?
Yanıtla (5) (0)Konuyla alakadı yok ama, bugün önüme düşen bir âyette Rabbimiz Kur'an'da, binlerce yıl önce arz-ı endam eden Mısır'daki geçmiş insanlar için: "Onlar Firavun'un emirlerine uymuşlardı; oysa Firavun'un yaptıkları hiç de doğru değildi" (Hud-97) der.
Yanıtla (4) (0)Adli silkeleme kavramı literatüre girdi. Patenti AKP'ye ait.
Yanıtla (20) (0)Yalan, talan ve dolanların, hakim olduğu yerde doğruyu söylemek de suçdur. Demokrasi, özgürlük ve adalet toplum bilinci oluşturmadan gelmez.
Yanıtla (8) (1)Böylesi durumlarda başkanlar veya yöneticiler sorumlu değildir.böylesi durumlarda onları destekleyenler ve onları seçen halk sorumludurlar.
Yanıtla (9) (0)Bu iktidari secen biziz.
Yanıtla (6) (0)Kimi kime sikayet ediyoruz.
Her şey zaten mahvoldu. Kuvvetli şüphe at zindana kuvvetli şüphe el koy mallara. Sonra ne varsa.. Koy koya bildiğin kadar..umut toz duman. Korku sarmalında bir yaşam. Zifiri karanlık . Yok yargı paketi yok infaz yasası hepsi palavra hepsi külliyen yalan..
Yanıtla (17) (1)YASA yoksa hiçbirimiz güvende olamayız..
Yanıtla (19) (1)Bunu bu toplum yapısının kavraması için korkarım yüz yıl daha geçmesi gerekecek gibi..İnanç toplumlarında YASAlara bağlılık zayıf ve hatta hiç yoktur..
Eyvallah Üstad. Yargı mensuplarının bu kadar dokunulmaz, verdikleri kararlardan bu kadar sorumsuz olmaları üstünde de bir yazı yazmanızı dilerim. Hoşça kalınız.
Yanıtla (9) (2)Yazınız çok güzel harika ama bunları kim duyuyor.Duyması gerekenler sağır olmuş kör olmuş. Toplum zaten kutuplaştırılmış.Otelde yakılan masum vatandaşlarımız gibi bizde çaresiz kıstırılmış vaziyette bir sağa bir sola koşarak kendimizi kurtarmaya çalışıyoruz. Maalesef bu yangının içinde yanacağız.Kim kurtaracak bizi?
Yanıtla (8) (1)'' Siz bana adamı getirin , ben suçunu bulurum '
Yanıtla (13) (3)Lavrentiy Beria, Polis Şefi, Sovyet siyasetçisi
Anlamı ; Toplumdaki konuma bakılmaksızın herhangi bir kişiyi mahkum etmenin yolları vardır.
Komünistler tarafından yöneltilen tüm ülkelerde karakteristik olan adaletsiz hukuk sistemleriyle karşı karşıya kalan insanların genel güçsüzlüğü hakkındaki en popüler, iç karartıcı ve temsili sözlerden biri olarak tanımlanmıştır
Devlet her zaman 18 yaşında derler ama biz her zaman 18 yaşında değiliz Hayatımız çürüdü, yoksulluktan, hayat pahalılığından, torpilden, rüşvetten, adam kayırmadan, ülke servetinin çarçur edilmesinden, liyakatsizlikten, yok yere ölümlerden, sokakta dolaşan her biri 30-40 suç kaydı olanlardan, haksızlıktan ömrümüz çürüdü.
Yanıtla (26) (1)Geç gelen adalet adalet değildir. Kandırmayın kendinizi böyle boş laflarla
Susma sustukça sıra sana gelecek,
Yanıtla (33) (1)KHK lara sessiz kalırsan, AİHM kararlarının uygulanmamasına sessiz kalırsan, Osman Kavalaya sessiz kalırsan, mülakatlara sessiz kalırsan, Teğmenlere sessiz kalırsan, Kayyumlara sessiz kalırsan, Adaletsizlik bir gün seni de vurduğunda sesini çıkaracak kimsenin kalmadığını göreceksin...
Ülkemizdeki savcılığın işleme mekanizması nedeni ile işlenen suçları, hele hele örgütlü suçları tespit ve takip etme kabiliyeti yoktur. Kolluk suçla ilgili malzemeyi savcılığın önüne koyar, savcılık ta bunu işler. Parti otokrasisinde kolluğu idare eden, istediği şekilde, delil uydurarak, suç işleniyormuş gibi göstererek savcılığı yönlendirebilir. Şu anda da muhalefet belediyelerine yapılan bu uygulamadan ibaret. Bu giderek otoriterleşen, diktatörlüğe doğru kayan bir iktidarın da göstergesi.
Yanıtla (13) (1)